• Kočevski grad - TravelAR Slovenia

  Kočevski grad obujen s tehnologijo AR

  Grad, uničen v 2. svetovni vojni, spet na ogled v virtualni aplikaciji TravelAR Slovenia. 3D model gradu in njegovo zgodovino so skozi proces izobraževanja izdelali lokalno.

 • Pripravljeno za AR očala, tablice in telefone

  Interaktivno odkrivanje zgodovine, obujanje izgubljene arhitekture na lastnih telefonih ali tablicah. Z AR očali še posebna izkušnja obogatene resničnosti (ang. Augmented Reality).

 • Epson na sejmu ISE 2018 predstavlja AR očala s TravelAR

  Epson je izbral aplikacijo TravelAR Slovenia za predstavitev najnovejših AR očal Epson MOVERIO na sejmu ISE 2018 v Amsterdamu (6.-9.2.2018).

Imate idejo, kako obuditi izgubljeno kulturno dediščino v vašem kraju? Postanite partner TravelAR in skupaj zastavimo izvedbo projekta. Kontaktirajte nas.

Aplikacija Travel AR Slovenia je rezultat navdihujočega projekta, ki se od leta 2017 dalje odvija v Kočevju in Črnomlju.

Cilj projekta:

 • s soustvarjanjem in vključevanjem lokalne skupnosti si prizadevamo ohraniti in vizualizirati znamenitosti lokalne kulturne dediščine;
 • ustvariti inovativna orodja za spodbujanje turizma in okrepiti vključenost mladih;
 • dodatno razvijati veščine in znanja lokalnih ljudi o najsodobnejših tehnologijah.

V nekaj mesecih so navdušenci iz Kočevja in Črnomlja sledili intenzivnim delavnicam učenja 3D modeliranja s programsko opremo Autodesk 3D Maya. Udeleženci delavnic so zasnovali, raziskovali in soustvarjali vsebino, ki je ključna za aplikacijo TravelAR Slovenia.

Mediji

TvKočevje.si  Video prispevek o aplikaciji TravelAR Slovenia (januar 2018)

Finance (Startaj.si)  Kočevci in Belokranjci s tehnologijo AR navdušili Epson (January 2018) (in Slovenian language)
Občina Kočevje  "Kočevski grad gre v Amsterdam na povabilo Epsona" (januar 2018)

Kontakt

Skozi lokalne programe izobražujemo mlade in tiste manj mlade, a z veliko želje po znanju o novih tehnologijah. V letu 2018 načrtujemo dodati v aplikacijo TravelAR Slovenia 7 novih krajev, 7 novih zgodb izgubljene kulturne dediščine. Kontaktirajte nas, kako lahko sodelujemo.

Podjetniški inkubator Kočevje
Trata XIV 6a, SI-1330 Kočevje, Slovenija

Boste vi naslednja AR destinacija?

Občine, vključite posameznike iz vašega kraja in obudite izgubljeno kulturno dediščino kraja skozi proces 3D modeliranja in AR izobraževanja.

Podjetniški inkubator Kočevje
Trata XIV 6a, SI-1330 Kočevje, Slovenija

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
+386 41 262 289


Made @Podjetniški inkubator Kočevje with CtrlArt . All rights Reserved.